20120628

Babak 9


Life must GO ON !

Jyeah, manusia tak lari dari kesilapan. Betul tak tipu. Semua orang kata macam tu. Dan aku kali ini aku dah malas nak gaduh atau cari pasal atau makan hati atau apa. Aku dah tade rasa apa. Empty, it's empty ! Pheww, mana pergi entah perasaan aku pun tak tahu. Biar lah ia berlalu begitu sahaja. Minta maaf tak ada guna, maafkan pun dah tak ada guna. Hm bawak bersabar la sampai lebam. 


Seperti mana gambar di atas ini, aku sudah tidak ada apa nak dikatakan. Biar ia berlalu. Orang kata aku ni sebenarnya nampak je garang, tapi baik hati. Sebab aku cepat memaafkan orang sebenarnya. Serius. Lepas tu bila kene lagi aku sendiri sakit, orang lain buat thumbs up je kat aku. Hm apa aku boleh buat. Aku masih ada hati dan perasaan doe. Tak tahu lah hm,

Mereka cerita benda yang sama dan serupa. Tidak tahu kalau itu yang mereka REKA atau DONGENGAN. Susah dah aku nak percaya. Sebab sakit tak pulih lagi, aku buat kuat. Sebab aku malas nak jawab semua soalan yang ada di sekeliling aku. Aku dah malas nak ulang. Serius, apa nak jadi jadi. Aku be profesional sahaja. Kepada sesiapa tahu cerita yang asli sila tutup mulut. Walaupun mulut aku sendiri becok bercerita. Sebab aku sakit. That's all I can say.


Dia di dalam gambar, hanya dia yang faham dan segala rahsia dia pegang setakat ni. Aku berterima kasih untuk segalanya dan minta maaf sebab menyusahkan kau selama ni. Kau banyak faham aku, kau ada bila aku perlu. Aku kuat sebab kau ada kat sekolah tu. Kalau takde orang macam kau confirm aku dah mati dulu aku rasa. Sebab tak ada siapa yang faham aku kat sekolah tu sebenarnya. Aku sakit apa semua kau tahu. Kau juga yang pujuk aku kan dik? :') Terima Kasih banyak banyak. Aku terharu. Harap kita akan rapat sampai bebila. Amiin, 

Paling happening la setakat ni :')
Sincerely,
ss

20120624

Babak 8

Kukus Grill Panggang, Kukus Grill Panggang, Kukus..


Tajuk yang tiada kaitan langsung dengan isi yang bakal aku coretkan. Mhm, Hai korang. Bye korang.

Eh, eh kejap! Belum lagi, haaa hm apa nak kata? Dah tak terkata sebenarnya. Sebab terlalu malas aku nak bercerita dan menekan  nekan ni. Tapi tak pelah, aku tulis gak untuk tatapan korang *aku budget macam orang ramai baca blog aku ni .-.*

*Krik krik krik*
Aku banyak termenung, tak fikir apa. Kosong dalam otak. Tak senang orang keliling aku tengok aku macam ni, sebab selalu nya aku huhahuha paling kecoh mocoh la dalam kelas dan di mana sahaja -.-' hm apa kan daya. Keadaan memaksa aku untuk berkelakuan sebegini.

Aku dah penat sebenarnya. Dah tak terdaya nak kene banyak kali pasal benda ni. Aku dah mula rasa fed up nak berkawan couple dan sebagainya lah. Hanya di sebabkan nila setitik, rosak susu sebelanga. Pffttt, puih puih lancau babi kimak hampagas ! haaa kan dah mencarut. 

"Oh, I can't help it I'm just selfish, There's no way that I could share youThat would break my heart to pieces, Honestly the truth is..." -JB - Die In Your Arms
Dah dah cerita aku ni bosan kalau ini sahaja yang asyik aku nak bercerita, cuba lah chillax sikit. Haa cakap memang senang, pelempang nak? -.-' Marah je tahu. Cepat tua baru tahu, huuu 

Takde apa nak cerita dah, aku sakit. Bye!

20120622

Babak 7


I'm smiling but I'm dying trying not to...

Semua benda berlaku sekarang ini sangat tak masuk akal. Sangat sangat sangat tak masuk akal. Aku rasa aku nak bangun dari mimpi yang panjang ni dan aku tak nak pun berada di dalam mimpi yang panjang ni. Tolong aku :'(

Tak banyak, cuma aku menyesal. Aku menyesal maafkan kau dulu. Aku menyesal tak dengar cakap orang lain dulu. Aku menyesal kenapa kita pernah bertemu. Aku menyesal kongsi rahsia aku dengan kau. Aku sangat sangat menyesal dengan semua yang berlaku. Bagi aku semua ni berlaku dengan sangat pantas. Tak sembuh lagi luka dalam hati kau tambah lagi luka yang lebih parah.

TERIMA KASIH KAWAN!

Kau tikam aku, kau tikam aku sampai aku tak boleh bangun. Apa motif kau? Nak balas dendam? Balas dendam sebab aku pernah bagitahu orang masa dulu yang aku tak suka kau? HELL-O ! Bukan aku SORANG yang tak suka kau, tapi ramai lagi okayyy? Macam ni aku patut panggil kau kawan? Tidak doe, kau tak layak untuk aku panggil kawan. Orang yang hargai kawan tak macam ni doe. Kau tak layak untuk aku panggil kawan.

Pernah dulu aku beritahu kau yang aku tak percaya dengan kau cuma 50/50 kan? Sebelum aku bagi jawapan aku tu kau kata kau percaya aku. Lepas haritu aku fikir balik, orang dah trust aku takkan aku tak nak trust dia pulak kann? So, aku buang ego aku, aku merendah kan diri dan mula percaya kau serta berkongsi rahsia dengan kau. Tapi ini balasan kau kat aku?

Aku menyesal tak dengar cakap orang lain dulu pasal kau, sebab aku fikir kita kawan. Kita satu kelas. Kita setiap hari bersua muka. Aku tak nak lah semua tu menghantui aku. Aku endahkan kata-kata mereka sebab kita satu kelas dan satu sekolah. Tapi ternyata aku silap. Bila nasi dah jadi bubur baru aku nak menyesal tak sudah. Nak hadap kau pun aku dah tak sanggup. Ini balasan kau kat aku?

Aku menyesal aku maaf kan kau dulu. Semua nya air mata palsu bila kau minta maaf pada aku dulu. Aku tak sangka ini yang kau buat kat aku. Aku maafkan kau dulu kerana aku masih mempunyai hati dan perasaan. Kalau tak, aku tak kan maafkan kau lagi sampai sekarang. Aku dengan ego aku yang tinggi jangan harap kita akan berkawan lagi. Tapi semua tu aku ketepikan, aku rendah kan ego aku dan mula memaafkan kau. Tapi ini yang kau balas kat aku?

Aku amik kata-kata dari 'B' kesayangan kau:
"I just believe in second chance. There is no third for me." - B kau
Cukup-cukup lah aku dah kena macam ni. Aku tak nak kene lagi. Aku masih ada hati dan perasaan. Minta maaf memang senang. Tapi yang nak lupakan tu sangat susah .-.

#Kepada yang si lelaki, kalau kau nak balas dendam pun. Jangan libatkan kawan aku boleh tak? Aku mohon. 


BUAT MANUSIA YANG MENGENALI DIRI INI JIKA ADA SALAH SILAP SEPANJANG PENGENALAN KITA, AKU MOHON MAAF DARI HUJUNG RAMBUT HINGGA HUJUNG KAKI KAU ORANG.

Sincerely,
ss

20120610

Babak 6


Sekolah

Weh ! Cuti 2 minggu sekolah dah habis doe, homework terkapai kapai tak siap. Sumpah tak best doe. Lemau saje rasa nak ke sekolah. Confirm kene basuh sebab sebelum cuti exam kan? .-. Brrr

Okay berserah sahaja lah homework tak siap, Back Tooooooo School lah sayang :'(

"OH PLEASE BE NICE SCHOOL !" -schizoschiza

Sincerely,
ss 

20120607

Babak 5

LIFE

Life must go on, walau apa pun halangan dan cabaran yang akan mendatang. Seriously (:
Tapi still nak gak Back In Time haha tak kan dapat lah weh. Jangan nak terus bermimpi sedang kan realiti nya masa berjalan dengan pantas sekali tanpa kau sedari. weee~

Mari-mari perah otak pagi pagi nak buat story apa ni, dah lupa diri dah ni heeee (: Semalam malam bukan main bagai nak tulis tu tulis ni kat blog. Bila dah depan mata laptop ni langsung hah habis Idea nya hilang entah kemana. Why oh whyyyy?? .-. 10sn kejap !
#10sn=Tension

Kaunter Luahan Perasaan.
Yeah, aku boleh jadi telinga untuk kau orang. Aku "boleh" nasihat kan kau orang *nasihat orang pandai, bila jadi kat diri sendiri hampeh gak* Mari ler sembang dengan aku. Lagipun handphone aku sunyi menyepi sekarang. Mungkin cuti sekolah 2 minggu kan? Takde homework takde lah phonenya berbunyi HAHA

6June2012; 8.00pm
*kring kring kring* kedengaran seseorang menangis. Haaa sambil dia menangis sambil tu dia mengatakan bahawa dia memerlukan seseorang untuk meluahkan perasaan nya dan hendak mengadu kepada seseorang. Aku pelik sebab dia tak pernah pernah call aku sambil menangis macam ni. Terkejut juga, ingat kan main-main sebab dia ni jenis yang suka main-main. Okay lah aku pun mendengarlah luahan hati dia ni. Rupanya dia nak mengadu tentang kisah cinta dia yang dah bertahan selam 2 tahun lamanya. Haiyaaaa, lelaki-lelaki.

Fuuhhh, sedih. Sangat sedih. Cerita dia lebih kurang cerita aku dulu. Tapi aku just nasihat kat dia bersabarlah. Salah kau juga. Perempuan ni lain sikit kalau dia nak balas dendam. Kau kene tahu tu *fakta yang merepek* HAHA but ye lah salah dia juga. Kenapa buat macam tu en, tapi ini semua kira pengajaran lah buat dia. Kalau lepas ni dia bercinta lagi jangan ulangi benda yang sama. Sakit wow. Haaa, baru kau tahu sakit macam mana perempuan tu rasa. Hmm sabar je lah. 

*krik krik krik*
Mak yaii bosan nya tahap gabenor cuti 2 minggu ni. Rutin harian aku bangun pagi kemas rumah breakfast naik bilik tido bangun makan tido bangun makan dan tido. Itu je lah kerja aku, apa pun tak boleh. Bila dah nak naik sekolah kang baru terhegeh-hegeh nak siap kan homework. Lemau betol kalau nak siap kan homework cuti sekolah ni. Homaigoattt .-.

"The End (:" -Unknown
 Sincerely,
ss

20120605

Babak 4

Back In Time

Jyeah, aku tak tengok pun lagi cerita MIB3 tu. Tapi suka lagu tema dia Back In Time tu. Selalu memekak kat dalam kelas nyanyi lagu tu. Best yoopp (: hikhikhik. Sooo today nak story pasal kalau di beri peluang untuk putar kan masa nak kembali ke masa bila? Jeng jeng jeng, ini semua cerita "kalau" jeee .-. hmm

Kalau aku-lah kan? Aku nak balik balik time form 3 *krik krik krik* Mesti nak tahu sebab apa kan? Yeahh, sebab nya kat situ lah aku mula faham apa itu kawan HAHAHA tapi time form 4 baru ada kawan yang di panggil BFF. Itu pun setelah BFF tu dah tak berapa nak ngam dengan BFF dia dulu tu. Okay tutup cerita.

Time form 3,
Aku kelas 3B eh? entah tak ingat -.-' hahaha dalam kelas aku rapat denga Aten Bada Shasha Eqin Hazimah and Aloy. Aku duduk sebelah Aloy, itu pun selalu bermasam muka dengan dia. Aku dengan Aloy macam anjing dengan kucing. Haihhh but part yang paling bestnya kitaorang ada diari. Haaa dalam diari tu kitaorang tulis macam diari kitaorang. Kalau ada masalah kitaorang share, kalau kitaorang gaduh takut nak face toooo face bak tang tulis dalam buku tu berjela panjang nya. Itu diaorang lah. Aku suka tampal menampal hewhewhew.

Aten kalau tulis diari antara pen hitam atau biru je dia guna. Hazimah dengan tulisan kemas dia warna biru je aku rasa. Yang si Eqin berwarna warni doee. Aku sebuk nak print out sana sini tampal sana sini. HAHAHA syiokk wehh kongsi diari. Kelakar kalau ingat balik sekarang ni. Hahaha but then kitaorang stop time akhir tahun form 3. Then form 4 dah tak tulis dah. Aku tulis diari dengan orang lain pulakkkkk (; ngengenge

Time form 3 tu juga, ada dua mamat dari sekolah Taman Melawati pindah masuk sekolah kitaorang. Nama samaran dorang Abu dengan Aie. Hahaha  aku pulak boleh tersangkut dengan mamat Aie ni, dia hitam manis orang nya. Yang si Abu ni kulit putih orang nya. Aku takut nak tegur dorang at first, sebab ala ala gangster gak dorang ni actually HAHA lama lama si Aten ni yang berani cakap dengan dorang. Haaa aku pun menyelit je. Aku suka menyelit nyelit. Last last Aie suka kat orang lain rupanya HAHA hancur luluh lah hati ini. Ceittt .-.

Kitaorang kalau takde cikgu suka la lepak borak kat belakang gather buat satu bulatan. Yang aku ingat aku Aten Shasha Eqin Bada Aloy Abu Aie Khairul Razin dengan Syed. Yeahhh kitaorang borak borak buat lawak bodoh, Razin dengan Khairul lah paling suka buat lawak bodoh dorang. Happening doe kawan dengan dorang. Gentle rindu gilaa. Masa tu budak budak lagi hikhikhik apa pun tak boleh masa tu.

"Kalau lah masa boleh di putarkan kembali"-Unknown
Sincerely,
ss 

Babak 3

Guy's

Tipu-lah kalau aku kata satu hari tak fikir bout guys kan? Lumrah bagi semua perempuan yang nak membesar fikir pasal guys and talk about guys kalau bergossip dengan BFF (: hewhewhew. Korang puunn kann? Jangan tipu, dosa tahuu. hihihi

Serious doe, haha aku gatal tangan satu hari update dua entry. Sebab bosan tahap gaban nak mampusss. Phewww .-. dengan internet yang lembab, dengan duduk sorang sorang kat rumah, senyum sorang sorang depan TV. Tak ke gila namanya tuhhh -.-'

Guys guys guys,
Kalau gossip dengan BFF aku mesti sama ada crushhh, EX-boyfie, boyfie or somebody that we used to knowwww~ kayy diam *menyanyi dengan tiba-tiba* BFF aku ni HOT orang nya. Sana sini orang minat kat dia actually, heww dia saja yang tak nak mengaku *rendah diri katanya* But isokay. Jealous kadang-kadang dengan dia ni. Minat dia pada lelaki yang tuff bufff hitam manis anddd last but not list BOTAK! Macam Pitt Bull, akan tetapi yang pelik nyaaa boyfie dia yang sekarang ni muka KOREA. Kay perlu cerita semuanya? Tak kan? hikhik Iloveyou Musang <3

Aku pulak suka guy yang macam mano? Hurmm entah tade taste aku ni, maksud aku takde pendirian tetap. Tapi sedap mata memandang lah kann (: Kalau boleh nak yang garang tapi sayang, nak yang tinggi dari aku dan nak yang kuat cemburu tapi comel. Kayy demanding gila. Tapi apa salah nya kannn? Bukan selaluuu, ahaks.

Okay dah tade apa nak cerita, tetibe jadi blank .-. *sigh*

"Jodoh itu rahsia Allah," -Unknown

Missing the smell of the Red Dunhill so much (':

Sincerly,
ss

20120604

Babak 2


Sempurna

"Cerita yang tak sempurna, Apakah alasannya. Siapakah di hatinya, Bahasaku, Mungkin tidak seindah. Lafaz kata pujangga, Namun ku bersumpah. Rela ku tunggu, Jawapanmu. Masihkah aku ada, Di hatimu saat ini. Biar tubuhku kan terpaku, Biar jasadku. Tak bernyawa lagi, Sampai nanti" -Cerita Dia.
Tidak pernah aku menjangkakan bahawa semua ini akan terjadi. Tidak pernah juga aku menjangkakan bahawasanya aku begitu setia untuk menunggu nya. Tidak pernah juga aku menjangkakan bahawa aku tidak boleh melupakannya begitu sahaja.

Aku tahu aku sudah menyakitkan ramai orang, aku sedar cuma aku tidak berani untuk menjadi sekuat yang aku mampu. Huish rasanya ini lah pertama kali nya aku berperasaan begini. Hubungan yang terjalin selama setahun lebih mungkin tak dapat aku lupakan walaupun semua nya adalah pahit. Tetapi ia tetap manis bagi ku. 

Tiada dalam kamus hidup aku perkataan "move on". Cuba lah cari sampai ke lubang cacing pun tetap tak akan ada. Seriously, aku sendiri tidak tahu apa yang merasuk ke dalam minda aku. Nak kata terkena "mandrem" tidak pula kot. Nak kata "buatan orang" lagi lah tidak. Hmm entah lah.

Hanya mampu berserah dan berdoa agar semuanya baik-baik belaka di masa akan datang. Ingin aku memohon maaf di atas segala keterlanjuran kata atau perbuatan terhadap kalian semua jika ada yang masih terasa sehingga sekarang. MAAF KAN SAYA.

Sincerly,
ss

20120603

Babak 1

KEMELUT

Cinta,
Cinta cinta dan cinta. Aku masih mentah untuk segalanya. Panjang lagi masa untuk aku memikirkan tentang hal cinta. Mungkin sembilan-belas orang kata dah matang untuk fikirkan tentang cinta. Bagi aku, rasanya aku masih belum bersedia dengan sepenuh nya dalam meneruskan hubungan yang serious. Fikiran aku belum menjangkau sembilan-belas, mungkin fizikal ya sudah. Harap anda faham dan mengerti. 

Persekitaran,
Persekitaran setakat ini Alhamdulillah baik baik sahaja walaupun ada juga masalah. Masalah yang boleh diselesaikan dengan cara baik dan tidak perlu pertengkaran dengan pihak lain. Anggap saja itu sebagai pengajaran hidup pada masa akan datang. InsyaAllah ia akan membantu sedikit sebanyak yang mungkin. 

Identiti,
Masih mencari dan terus mencari. Maaf aku tiada pendirian tetap. Itu aku yang orang lain tak boleh ubah selain diri aku sendiri. Selagi aku tiada usaha untuk mengubah diri aku, selagi itu aku akan berada di takuk yang lama dan tidak akan pernah berjaya dalam hidup sendiri. Aku menyesal kerana dulu malas belajar dan kini terlalu menyesal sehingga tiada semangat untuk meneruskan lagi pembelajaran. Maaf tidak terkata kepada kedua ibu bapa yang di sayangi kerana tidak pernah dapat membanggakan diri anda berdua. Terlalu sedih, Ya tak dapat di nafikan. Akan tetapi aku akan terus berusaha untuk mencuba berjaya. InsyaAllah.

Janji,
Janji yang pernah di taburkan dulu, janji yang akan di taburkan kemudian. Ke mana agak nya segala janji yang pernah kita taburkan tetapi tidak pernah di tunaikan? Masih kah kau ingat akan segala janji yang pernah di taburkan? Diri ini telah terikat dengan segala janji yang dulu di taburkan. Dengan harapan akan di tunaikan pada suatu hari nanti. Tiada niat untuk mengungkit akan tetapi hanya mengingatkan sesama sendiri. Terlalu berharap dan jangan sampai harapan yang diharap itu berkecai dengan begitu sahaja. Pasti ia akan meninggalkan kesan yang amat mendalam.

"Dengar lah bisikan hati ku ini, tidak memaksa dan tidak pula di paksa untuk melakukan apa saja. Diri ini hanya mampu berdoa untuk meneruskan hidup ini dengan sempurna dan baiknya. Moga tiada apa yang menghalang untuk aku menggapai segala impian yang diharapakan. Amin (':" -ss
sincerely,
ss 

20120602

2012


Aku minta maaf, 
Bukan ini semua yang aku minta. Aku tak berdaya nak melawan segala perasaan yang aku rasa ni. Bukan niat aku nak sakit kan hati kau. Bukan niat aku juga untuk mempermainkan perasaan kau.

Cukup-lah aku sudah berterus-terang daripada aku terus menggantung kan hubungan yang terjalin. Tidak aku pinta semua ini terjadi. Bukan aku tak cuba untuk mengatasi nya. Susah. Payah. Perit.

Kalau kau tak faham perasaan aku tak mengapa. Aku sangat amat tak paksa. Kau siapa untuk aku paksa faham perasaan aku bukan? Kau juga manusia yang inginkan kebahagiaan. Kau layak untuk sesuatu yang lebih bermakna dan lebih bahagia daripada bersama dengan aku yang penuh dengan rahsia.

Sincerely,
ss