20131014

Life

Kenapa?
Kenapa setiap kali aku nak belajar, mesti saja ada kaitan dengan nak 'bercinta' bagai. Oh gosh. Aku sungguh tak gemar. Aku nak study, kenapa perlu fikir perasaan orang? Cukup fikir perasaan ibu abah saja sudahlah. Hmm, cubaan rasanya. 

Kau kene fokus. Pelajaran tu penting. Untuk masa depan kau. Cintan cintun? Tunggu kau habis belajar, ada la tu nanti yang akan masuk meminang. Sabar sajalah. Sampai bila kau nak kecewakan ibu sama abah kau? Sampai bila? Diaorang pun nak tengok kau berjaya weh. Diaorang nak rasa gembira sebelum diaorang pergi. Diaorang, hmm buat lah diaorang bangga dengan kau. Tolong lah sedar semua tu. Tolong, jangan hanyut dalam dunia sendiri. Mohon, kau kene kuat.

"You don’t want me, no
You don’t need me
Like I want you, oh
Like I need you

And I want you in my life
And I need you in my life

You can’t see me, no
Like I see you
I can’t have you, no
Like you have me

And I want you in my life
And I need you in my life

Love Love Love 

You can’t feel me, no
Like I feel you
I can’t steal you, no
Like you stole me

And I want you in my life
And I need you in my life"

-You by Pretty Reckless.

Ways.



10 simple ways to save yourself from messing up your life:
  1. Stop taking so much notice of how you feel. 
  2. Let go of worrying. It often makes things worse.
  3. Ease up on the internal life commentary. 
  4. Take no notice of your inner critic. 
  5. Give up on feeling guilty. 
  6. Stop being concerned what the rest of the world says about you. 
  7. Stop keeping score. 
  8. Don’t be concerned that your life and career aren’t working out the way you planned.
  9. Don’t let others use you to avoid being responsible for their own decisions.
  10. Don’t worry about about your personality. You don’t really have one.
#aku berharap aku boleh buat semua ni -.-"

Hai, lama hilang bukan? Setahun sekali agaknya aku update ni HAHA
Aku dah masuk collage, hiks. Bangga la sangat bukan? Sikit la.
Tak ada menarik. Cuma banyak yang tertarik. Maksudnya?

Okay, bye.

20130728

Ego.

Hidup ni tak pernah adil. Itu je aku rasa selama ni.
Bukan aku tak percaya pada nama nya Qada' dan Qadar.

Terlalu banyak persoalan. Nak cari jawapan entah mana aku nak kapaikan.
Hmmph :/

07/29/2013

Dia suka tinggal kan aku seorang terkapai-kapai. Babi apa lanciauuu.
Kalau aku tak datang, aku bagitahu kau. Kau? Ada? Sesak.

Dah berubah, macam sial. I don't care and don't give a damn!

20130605

Maaf.

Aku rasa sedih, hiba. Rasa nak menjerit kuat-kuat yang aku ingin mohon maaf pada kau.
Sedih. Aku mohon kau kuat. Kau sedar dari coma kau. Bertahan. Aku tahu kau kuat.

Aku harap semuanya sempat. InsyaAllah. Be strong everybody xoxo

20130509

MEI

PUTUS









































































LOST






















































































GOOD BYE.

20130426

Don't

Ini sakai sangat dah ni,
Aku rasa lonely dalam dunia sendiri. Walaupun yang SATU itu selalu ada untuk aku dan sesiapa sahaja. Family dah tak berapa nak rapat. Kawan? Paling ada haaa. Maksud aku walaupun ada, tapi aku tak rasa yang dorang macam entah. Tak tahu nak describe macam mana. Yang aku boleh bagitahu rasa hati aku ni rasa LONELY doe. Sedih la. 

iSAD

Lately,
Banyak benda ni yang jadi, yang aku sendiri tak sangka ia akan terjadi. Hehh. Ayat manis aku untuk kau wahai NMY:

"I still can't believe you've found somebody new. But I wish you the best, I guess." -John Legend
Yeah, jangan cemburu sangat ya cik adik manis. Sebab memang betul lah kalau dah teringat nak buat macam mana. Life aku doe, aku tak kacau pun hidup kau. So just entah lah. Buat bodoh je. Eh? Eh? Eh? Takde niat pun nak rampas benda yang aku dah let go. Aku cuma rindu. Rindu nak ada orang amik kisah pasal aku, rindu orang risau kan aku, rindu orang nak gaduh manja dengan aku, rindu orang on the phone dengan aku buat suara manja, rindu lah siaaaa. Hmm, nampak dah kan? Aku ni kurang kasih sayang. Sebab tu lah. Serious kurang kasih sayang :'(

Aku menangis.
Menangis sambil menaip. Sambil dengar lagu yang aku rasa buat aku nak nangis. Hati aku sebak sebab orang cari aku bila susah, bila nak luah, bila perlu bantuan, bila rasa nak cari aku saja. Serious sakit. Ahhh bila nak bahagia terus? Bila lah agaknya? Hmm :/ Sakit lah mana ada tak sakit. Hari-hari sakit dada. Ahh apa benda lagi nak luah kan sini? Apa? Apa? Tak de siapa faham aku. Serious. Nobody. 

20130424

Sleeping With Sirens - Low


Thanks to ex-ex-boyfriend,
The lyrics :

Should I use my heart?
or my head?
I wish that I could just replay the thoughts
Or things i never said
Should I use my heart?
Or my Head?
I wish that I could just turn back the time
Start over again

But if we're laying it on the line this time
I better say this now

You make me feel low
Don't make me feel low
Cuz I tried so hard to convince myself
It's ok that I feel this way
You make me feel low
Don't make me feel low
If I can't have you I'd be by myself cuz
you know I need you so

Don't make me
Don't make me feel low

Tell me why
did it take 26 years to figure out how to love
Just to throw it all away (throw it all away)
she said
maybe if you'd been a little bit smarter
maybe if you tried hard enough
I wouldn't question
why i shouldn't stay
If you expect me to come back around
you better show me that you've changed

You make me feel low
Don't make me feel low
Cuz I tried so hard to convince myself
It's ok that I feel this way
You make me feel low
Don't make me feel low
If I can't have you I'd be by myself cuz
you know I need you so

Don't make me, don't make me
don't make me walk out the door
don't you throw it away
don't make me, don't make me
cuz I'm leaving for good
and I'm not coming back again

when I said it was over I meant it
but now I can't let you go
but still I just cant accept that you make me feel so
you make me feel so

You make me feel low
Don't make me feel low
Cuz I tried so hard to convince myself
It's ok that I feel this way
You make me feel low
Don't make me feel low
If I can't have you I'd be by myself cuz
you know I need you so

20130420

Sesak

Sekarang. I don't know.
What is right and what is wrong.

Sial.
Makin lama makin sial. Kau ingat aku bodoh. "Don't judge the book by it's cover."

Yes! Memang aku pelik. Sebab aku ada instinct. Instinct aku kuat kalau aku nak tahu sesuatu benda. Serious. Kau orang sendiri yang kawan dengan aku akan takut dengan aku sebab aku boleh rasa dan tahu/teka apa yang korang lalui. Kadang-kadang boleh teka dengan macam tu saja kalau korang tak bercerita. Dan dengan ini juga aku tak ada kawan sebenarnya. Sebab orang kata aku "PELIK". Sedih, tapi aku sorok dengan satu ukiran senyuman yang aku berikan pada manusia.

Sudah.
Aku tak salah kan kau. Cuma aku kesal sebab kau tak jujur dengan aku. Itu yang membuatkan aku membuak sebenarnya. Jangan kau kata kau rindu aku lepas ni. Sebab ini yang kau nak bukan? Melainkan aku yang kata aku rindu kau. Serious. Jangan cari aku dah lepas ni. Biar aku sendiri yang tanggung semua sakit ni. Dulu aku kata, kalau dah tak sayang jujur. Kau cuma jujur dengan aku yang kau bosan dengan aku. Heh, apa aku boleh buat kalau kau dah bosan? Beri kau benda yang kau nak? Oh tolonglah. Cukuplah dengan masa lalu aku. Masa lalu yang masih menghantui sebenarnya. Cukup dengan kisah masa lalu. Aku tak mahu ulangi semua benda. Maaf.

I wanna sing, I wanna shout
I wanna scream till the words dry out
So put it in all of the papers,
I'm not afraid
They can read all about it
Read all about it, oh..
- Emeli Sande : Read All About It Part III 

20130402

Tenat.

Tak akan ada yang melihat kalau tak di update. Gentle.

Selamat Hari Lahir adik manis :)
Semoga panjang umur dan di murahkan rezeki okay? Lama betul akak kau wish kan sayang? Okay, sebab baru ada kesempatan nak hupdate belog ni. Apapun, dah bagi hadiah yang adik idam kan :) Maaf hadiah tak seberapa. Terima kasih sebab selalu ada ketika akak mu memerlukan. Terima kasih berbanyak. Iloveyounomattwerwhat
Suruh tengok2 hati dia--
dah kecik, katanya.
suruh tengok2 perasaan dia--
dah calar, katanya.
Asyik kita menengok-jaga.
yang kita punya terlanyak2--
ada orang tanya?
--FynnJamal 
Betul ke salah?
Apa masalah sebenarnya? Aku dah tak faham. Kadang rasa bosan. Bila di cerita pasal perasaan, macam peduli. Paling peduli. Ya, peduli langsung. Sebab tu makin lama makin tak tahan. Tak tahan di baham air mata. Hina yang kau kata, tak pernah langsung aku terfikir. Kau yang kata, kau yang meluah sendiri. Aku tak suka kalau aku di sama kan dengan orang. Paling pantang. Cukup orang terdekat nak samakan aku, tak kan kau pun nak ikut turut serta. Aku putus harapan, aku jadi tak menentu. Kau yang buat aku. Kau tak mengaku. Aku minta dihormat, peduli langsung kau. Aku biar, aku malas nak melenting tak tentu arah. Jawapan senang aku 'entah' 'tidak' 'no' 'hm' dan itu juga masih tak mengerti. Aku apa? Patung bagi kau, bukan? Patung yang tak ada perasaan. Yeah, nice. Hilang macam tu memang cara aku. Bukan nak lari dari masalah, tapi cukup la kalau berdiam diri itu cara terbaik. 

Aku tenat. Perlukan udara segar untuk bernafas

kau bunuh aku di dalam diri
kau biarkan aku mati
apa kau fikir aku akan biar kau pergi
aku akan ikut kau berjalan
sampai kau mati

sampai kau mati.
--FynnJamal 

20130303

Thought.

Aku sign in, aku tengok.
Dua manusia ni sahaja yang ligat ber-blog-ing.
Marah ke mengamuk ke bercampur ke aduk.

Apa adunan yang korang dah campurkan sampai jadi cemni? hee *muka innocent*

*kau pandang apa?* *tu, ada manusia tak cukup kain*
*biar lah dia* *aku kesian tengokd dia*
Kain baju yang kau pakai seakan tak cukup. Tak ada duit ke? Aku rasa kau berduit je orang nya. Ye lah, mana tak nya. Baju mesti 'branded' punya. Kasut ala-ala 'bundle', tapi bundle sekarang pun harga bukan nya yang murah kan? Aku tahu lah. Ish, sakit mata sakit hati sakit jari. Sakit mata baca, sakit lagi mata melihat.

Bukan nak sibuk busy body. Tapi dah terbaca dan tujuan ber-blog pun memang untuk orang baca kan? Jyeah (Y) Jadi tak salah dan bukan salah aku rasanya. Maaf kalau terasa, tapi kau rasa apa? Pahit? Masin? Manis? Hee meh comment sikit.

Aku sebagai pengikut dan pembaca yang tegar ikhlas menegur secara berlapik agar dapat buat kau terasa :D 

Sangat. 
Lately, aku rasa macam tu. Sebab tu aku berperangai macam tu. Aku minta maaf. Kau tak perlu minta maaf. Aku yang perlu. Aku cuma nak kau tahu aku perihatin terhadap kau. Aku ambil berat tentang kau. Aku cuma nak kau tahu yang aku sentiasa ada dekat dengan kau. Tolong, aku mohon. Jangan tinggalkan aku lagi walaupun satu malam :'( Aku tak sanggup. Aku rasa bersalah sebab aku tak dapat berada di sebelah kau bila kau perlukan aku. Bila kau tinggalkan aku haritu macam macam negatif thoughts yang bermain dalam kepala. Macam macam soalan yang tak ada jawapan yang aku fikir sampai lebam. Rabak mata bila sampai pagi. Aku tidur pun tidur ayam. Tidur aku tak nyenyak. Itu baru satu malam. Satu malam aku rasa macam seminggu. Kalu seminggu pasti rasa seperti sebulan. Kalau sebulannnnn.......... hm kau sendiri boleh fikir kan? Aku mohon. Walau macam mana pun keadaan kau, aku tetap terima seadanya. Aku mohon sayang. Aku mohon :'( 

"Itu sahaja yang daku pinta, selamanya." - ss

20130221

Being Normal


Boleh nampak, boleh lihat en?
Jangan merungut, jangan bersedih.

Semua yang berlaku ada hikmahnya.
Sabar yaaa, sabarrr....

NorazmiMatYusof

I’m not here to judge, but I am here to
  1. Take care of you
  2. Make you smile
  3. Make you laugh
  4. Give you hugs
  5. Give you kisses
  6. Sing you songs (to cheer you up)
  7. Cheer you up in anyway (no matter how stupid looking I may end up a)
  8. Be there for you
  9. Support you
  10. Make you happy

But most of all

LOVE YOU WITH ALL I'VE GOT!
sincerely,
ss

20130213

5:48 PM


Mulakan coretan dengan sekeping gambar :')

Aku suka gambar. So, kau jangan mempersoalkan kenapa? Sebab aku suka gambar. Setiap post aku, aku letak gambar. Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :) Aku suka tangkap gambar. Tapi aku tak ada camera. Cuma ada Holga yang guna film. Selekeh kan?

Cincin yang aku pakai dah makin ketat, bermaksudddd aku dah bertambah gemuk. Jari aku jadi biru. Kesian kan aku? Huu, simpati yang aku minta. Blablabla~ Cincin yang aku ada tak bermakna apa-apa. Cuma nak biasakan diri pakai cincin. Itu saja. Mana tahu kot ada yang ehem ehem  nanti. Gatai kan aku? hehehehe 
Amiiinnn, InsyaAllah :-)
Doakan aku weh (^^v)

Masa berjalan dengan pantas, bergerak dengan laju. Result bakal keluar akhir bulan ni, eh mana ada seram atau takut. Watlek watpeace sudah macam amik UPSR, PMR dan SPM dulu. Watlekkkkkk watpeace ! 

20130210

sebelas dua tiga belas


Sayang,
Rindu. Huishh. 
Rindu membuak
Tidur yang semalam tidak berapa lena kerana di temani dengan air mata rindu. Wuuu ~ 
Entah apa yang merasuk dalam diri ini pun tak tahu. Terlalu rindu dengan suara yang jarang di dengar :')

NMY

sembilan haribulan dua.


Bak kata orang:
Apa yang terjadi ada hikmahnya.
Aku rasa. Dapat rasa apa yang terjadi kerana ia telah tertulis. Mungkin terlalu yakin dan puitis aku berkata-kata. Tapi itu lah kenyataan. Aku yakin dengan kau. Kau di takdirkan untuk aku. InsyaAllah :') 

Bukan paras rupa yang aku cari, tapi hati yang berisi dengan penuh keikhlasan dan kejujuran. Mungkin semua benda yang berlaku tersangatlah pantas. Tapi aku tidak kira semua itu. Asalkan kau tahu apa yang aku tahu :')


Live life the way you want, don’t let anyone tell you what too do!
Tenang sayang, biar apa orang nak kata. Kita hanya perlu senyum dan ketawa. Biar apa orang nak kata, asalkan kita tahu apa hala tuju dalam hidup kita. Sentiasa mendengar dan sentiasa memberi semangat, datanglah dan carilah aku. Aku akan sentiasa ada untuk mu wahai sayangku :')

Jangan cepat mengalah, jangan cepat terjatuh.
Jarak bukan lah pemisah bagi kita.Jarak adalah ujian bagi kita.Jarak bukan lah segala-galanya.
Kita perlu terus bersabar dan saling mempercayai antara satu sama lain. Aku harap kau mengerti, aku terlalu sayang dan rindu kau :')


NMY

20130203

Angan

Kenapa aku masuk campur?

Kenapa aku cepat jatuh hati?

Kenapa aku senang ambil berat?

Kenapa aku senang nak sayang?

Kenapa aku senang berharap?

Kenapa? Kenapa semua ni boleh terjadi?

Sekarang apa dah jadi? *kesat air mata* Tolong sedar kan aku. Dia masih mentah. Baru hendak kenal erti hidup. Jangan salah kan dia. Dia tidak tahu apa-apa. Tentang ini dan perasaan yang aku rasa sekarang ni. Aku tak tahu nak salah kan siapa. Diri sendiri yang degil. Sudah pesan mahu juga terjun ke alam fantasi. Realiti yang menyakitkan sendiri tak dapat terima. Boleh mati.

YA ! AKU SEORANG YANG CEPAT JATUH HATI ! 
TETAPI KENAPA INI YANG HARUS AKU LALUI ? 

*sepak laju-laju* *kesat air mata*

SEDAR KAN AKU ! 

:'( 

AKU MOHON.

Coret.

"Dan harini, si kekasih hati disyaki menghidap Hepatitis C. 
Pesan aku cuma satu, jangan sayangkan dia kalau cuma simpati. 
Simpati itu bukan sayang, simpati itu kasihan."
-Petik dari Tumblr
Sayu, sayu ayat nya aku baca. Tapi macam menipu pun ada. Tapi kita tak patut bersangka buruk terhadapnya. Mungkin apa yang dilalunya adalah yang nyata. Sebab kita tak merasa apa yang dirasa. Maaf bukan niat nak mengata. Tapi apa yang didengar, dilihat dan dibaca macam dalam mimpi rasa.

Ikut suka kau lah nak kata apa, hidup kau yang atur semua.

"Kenapa celupar sangat?"
-Petik dari Abah.
Abah sendiri yang kata. Aku cuma coret saja. Sebab abah saja yang faham rasanya apa yang aku rasa. Bukan nak kata yang lain tak faham, cuma yang lain tak nak faham apa isi nya. Terima kasih abah untuk semuanya.

"Dakdak Holga."
-Petik dari Twitter
Aku try aku cuba untuk jadi "dakdak holga". Masih baru dan masih memerlukan masa untuk belajar. Holga tu dah bole jadi bahan mainan saja. Semua tak yakin bila aku kata "senyuuummmm..." senyum yang diberikan macam kerang busuk yang tak tahu sudah mati atau masih hidup. Sekian. 

20130130

Toy's

Permainan yang aku main sekarang :)
HOLGA BEBI < 3
heeee *wink-wink*


Some example picture.
Tapi kalau nak tunggu aku punya hasil memang berkurun la.

20130129

Pendam





SORRY !


























NOTHING MORE. NOTHING LESS.


































BUT HEY, I WILL ALWAYS LOVE YOU.
xoxo

20130123

2013


Hello 2013,

Tamat sudah pembelajaran ku di Tingkatan 6 Sekolah Menengah Tinggi Setapak.
Sekarang aku sibuk kan diri dengan berkerja. Kerja aku senang. Hadap komputer 12jam :)
Tamat.


Sedikit coretan SMS daripada guru kelas tersayang sebelum STPM bermula. 
Sweet-sweet saja mak kitaorang ni :-) Rindu , rindu dannnnn rindu

 



See, suasana dengan kengkawan kat sekolah aku dah mula rindu gila vavi :'(

Dah. Tak habis cerita nanti :')
Bye.