20130426

Don't

Ini sakai sangat dah ni,
Aku rasa lonely dalam dunia sendiri. Walaupun yang SATU itu selalu ada untuk aku dan sesiapa sahaja. Family dah tak berapa nak rapat. Kawan? Paling ada haaa. Maksud aku walaupun ada, tapi aku tak rasa yang dorang macam entah. Tak tahu nak describe macam mana. Yang aku boleh bagitahu rasa hati aku ni rasa LONELY doe. Sedih la. 

iSAD

Lately,
Banyak benda ni yang jadi, yang aku sendiri tak sangka ia akan terjadi. Hehh. Ayat manis aku untuk kau wahai NMY:

"I still can't believe you've found somebody new. But I wish you the best, I guess." -John Legend
Yeah, jangan cemburu sangat ya cik adik manis. Sebab memang betul lah kalau dah teringat nak buat macam mana. Life aku doe, aku tak kacau pun hidup kau. So just entah lah. Buat bodoh je. Eh? Eh? Eh? Takde niat pun nak rampas benda yang aku dah let go. Aku cuma rindu. Rindu nak ada orang amik kisah pasal aku, rindu orang risau kan aku, rindu orang nak gaduh manja dengan aku, rindu orang on the phone dengan aku buat suara manja, rindu lah siaaaa. Hmm, nampak dah kan? Aku ni kurang kasih sayang. Sebab tu lah. Serious kurang kasih sayang :'(

Aku menangis.
Menangis sambil menaip. Sambil dengar lagu yang aku rasa buat aku nak nangis. Hati aku sebak sebab orang cari aku bila susah, bila nak luah, bila perlu bantuan, bila rasa nak cari aku saja. Serious sakit. Ahhh bila nak bahagia terus? Bila lah agaknya? Hmm :/ Sakit lah mana ada tak sakit. Hari-hari sakit dada. Ahh apa benda lagi nak luah kan sini? Apa? Apa? Tak de siapa faham aku. Serious. Nobody. 

20130424

Sleeping With Sirens - Low


Thanks to ex-ex-boyfriend,
The lyrics :

Should I use my heart?
or my head?
I wish that I could just replay the thoughts
Or things i never said
Should I use my heart?
Or my Head?
I wish that I could just turn back the time
Start over again

But if we're laying it on the line this time
I better say this now

You make me feel low
Don't make me feel low
Cuz I tried so hard to convince myself
It's ok that I feel this way
You make me feel low
Don't make me feel low
If I can't have you I'd be by myself cuz
you know I need you so

Don't make me
Don't make me feel low

Tell me why
did it take 26 years to figure out how to love
Just to throw it all away (throw it all away)
she said
maybe if you'd been a little bit smarter
maybe if you tried hard enough
I wouldn't question
why i shouldn't stay
If you expect me to come back around
you better show me that you've changed

You make me feel low
Don't make me feel low
Cuz I tried so hard to convince myself
It's ok that I feel this way
You make me feel low
Don't make me feel low
If I can't have you I'd be by myself cuz
you know I need you so

Don't make me, don't make me
don't make me walk out the door
don't you throw it away
don't make me, don't make me
cuz I'm leaving for good
and I'm not coming back again

when I said it was over I meant it
but now I can't let you go
but still I just cant accept that you make me feel so
you make me feel so

You make me feel low
Don't make me feel low
Cuz I tried so hard to convince myself
It's ok that I feel this way
You make me feel low
Don't make me feel low
If I can't have you I'd be by myself cuz
you know I need you so

20130420

Sesak

Sekarang. I don't know.
What is right and what is wrong.

Sial.
Makin lama makin sial. Kau ingat aku bodoh. "Don't judge the book by it's cover."

Yes! Memang aku pelik. Sebab aku ada instinct. Instinct aku kuat kalau aku nak tahu sesuatu benda. Serious. Kau orang sendiri yang kawan dengan aku akan takut dengan aku sebab aku boleh rasa dan tahu/teka apa yang korang lalui. Kadang-kadang boleh teka dengan macam tu saja kalau korang tak bercerita. Dan dengan ini juga aku tak ada kawan sebenarnya. Sebab orang kata aku "PELIK". Sedih, tapi aku sorok dengan satu ukiran senyuman yang aku berikan pada manusia.

Sudah.
Aku tak salah kan kau. Cuma aku kesal sebab kau tak jujur dengan aku. Itu yang membuatkan aku membuak sebenarnya. Jangan kau kata kau rindu aku lepas ni. Sebab ini yang kau nak bukan? Melainkan aku yang kata aku rindu kau. Serious. Jangan cari aku dah lepas ni. Biar aku sendiri yang tanggung semua sakit ni. Dulu aku kata, kalau dah tak sayang jujur. Kau cuma jujur dengan aku yang kau bosan dengan aku. Heh, apa aku boleh buat kalau kau dah bosan? Beri kau benda yang kau nak? Oh tolonglah. Cukuplah dengan masa lalu aku. Masa lalu yang masih menghantui sebenarnya. Cukup dengan kisah masa lalu. Aku tak mahu ulangi semua benda. Maaf.

I wanna sing, I wanna shout
I wanna scream till the words dry out
So put it in all of the papers,
I'm not afraid
They can read all about it
Read all about it, oh..
- Emeli Sande : Read All About It Part III 

20130402

Tenat.

Tak akan ada yang melihat kalau tak di update. Gentle.

Selamat Hari Lahir adik manis :)
Semoga panjang umur dan di murahkan rezeki okay? Lama betul akak kau wish kan sayang? Okay, sebab baru ada kesempatan nak hupdate belog ni. Apapun, dah bagi hadiah yang adik idam kan :) Maaf hadiah tak seberapa. Terima kasih sebab selalu ada ketika akak mu memerlukan. Terima kasih berbanyak. Iloveyounomattwerwhat
Suruh tengok2 hati dia--
dah kecik, katanya.
suruh tengok2 perasaan dia--
dah calar, katanya.
Asyik kita menengok-jaga.
yang kita punya terlanyak2--
ada orang tanya?
--FynnJamal 
Betul ke salah?
Apa masalah sebenarnya? Aku dah tak faham. Kadang rasa bosan. Bila di cerita pasal perasaan, macam peduli. Paling peduli. Ya, peduli langsung. Sebab tu makin lama makin tak tahan. Tak tahan di baham air mata. Hina yang kau kata, tak pernah langsung aku terfikir. Kau yang kata, kau yang meluah sendiri. Aku tak suka kalau aku di sama kan dengan orang. Paling pantang. Cukup orang terdekat nak samakan aku, tak kan kau pun nak ikut turut serta. Aku putus harapan, aku jadi tak menentu. Kau yang buat aku. Kau tak mengaku. Aku minta dihormat, peduli langsung kau. Aku biar, aku malas nak melenting tak tentu arah. Jawapan senang aku 'entah' 'tidak' 'no' 'hm' dan itu juga masih tak mengerti. Aku apa? Patung bagi kau, bukan? Patung yang tak ada perasaan. Yeah, nice. Hilang macam tu memang cara aku. Bukan nak lari dari masalah, tapi cukup la kalau berdiam diri itu cara terbaik. 

Aku tenat. Perlukan udara segar untuk bernafas

kau bunuh aku di dalam diri
kau biarkan aku mati
apa kau fikir aku akan biar kau pergi
aku akan ikut kau berjalan
sampai kau mati

sampai kau mati.
--FynnJamal