20140121

Less Friends = Less Issues


Kurang kawan memang kurang masalah.
Sebab ramai sangat kawan pun serabut. Macam housemate aku ni, termasuk aku 5 orang. Masing-masing bukan calang-calang perangai. Aku pula jenis yang malas nak gaduh, dan asik nak jaga hati dorang. Tapi bila sampai diri sendiri hampasss. HAHA takde sapa nak dulik. Semua buat hal sendiri. Meoww~

Aku nampak kau dari jauh.
Itu pun dah cukup rasanya bagi aku. Sebab aku rasa bersalah juga dalam hal ni. Tapi tak juga. Entah la, sebab katanya dia akan faham situasi aku dan akan jaga perasaan aku. Tapi benda dah nak jadi en? Apa boleh buat? Buat bodoh saja la. Kau mulakan, last sekali makan diri. Minta minta la beringat pada diri sendiri apa yang dah kau lalui. Anggap semua ni pengajaran bagi kau. 

Esaimen.
Esaimen tu apa? Ia adalah sejenis kuih yang perlu di perah initinya bagi segala intinya keluar dan menjadi la kuih kosong. Apak ngarot habis, haha. Hmm, this sem is ze loooonnnggg sem. Long sem ni juga adalah subjek pilihan daripada Teeside Uni dekat United Kingdom (UK) sana. Haa, bukan calang-calang subjek. Lagi membuatkan aku cuak, segala esaimen perlu di submit pada lecturer dekat UK sana. Perghh, cuak siak. Seram seriau pun ada. Apapun ku hanya berserah pada Mu ya Allah untuk permudahkan segala urusanku di dunia dan akhirat. Aminnn,