20150126

Apa lagi?

Apa lagi kau nak kalau kau dah dapat apa yang kau nak selama ni? Manusia takkan puas kan dengan apa yang dorang dah dapat. Pelik betul. Nafsu semata-mata semua tu. Haihh entahlah.

20150117

Soalan?

Kalau soalan di balas dengan soalan, jadi apa? Perlu jawapan untuk setiap soalan, melainkan soalan tu sendiri memang tak punya jawapan. Persoalan nya sekarang, soalan apa yang dipersoalkan sampai soalan tersebut dibalas dengan soalan? Ada soalan?

20150116

Nasihat, susah.

Kau tahu apa susah bagi aku?
.
.
.
.
.
.
Nasihat.
Dan.
Menasihati.
.
.
.
Dayummm, dalam nasihat memang reti habis membebel dekat orang.
.
Kau kene kuat.
Kau kene berubah.
Kau kene fikir positif.
.
.
Kau kene itu dan ini.
Kau kene ini dan itu.
Kau kene blablablabla...
.
.
.
Dahsyat, dari mana datang semua tu pun aku tak pasti yang penting lantang bersuara.
Itu aku.

#nak makan nasihat sendiri, ambik masa nak fikir. sendiri pun takut sebenarnya, lagi takut dari orang yang dinasihati.

Tanya hati

Dan kau tanya pada hati, apa yang mahu?
.
.
.
.
.
Nak punya kekasih yang satu, tapi dalam masa sama nak punya seorang kawan yang boleh dianggap kekasih tanpa ada sebarang salah faham. Faham?
.
.
.
.
Payah nak jadi yang terbaik, kalau tak ada sifat give and take dalam sesebuah perhubungan yang takkan kemana jadinya.
.
.
.
Itu la manusia, tak pernah nak puas dengan apa yang dah ada dalam hidup depan mata dalam hati. Mungkin cepat bosan. Ya?
.
.
Kalau kata rindu, ramai terus konklusi rindu pada sang kekasih hati. Tapi yang sebenar rindu pada yang dah mati hati, yang tak boleh di sambung lagi.
.
Chillax, gelabah dalam hidup nak kemana?

Satu jenis

Satu jenis manusia yang tak reti.
.
.
.
.
.
Jenis yang nak DIA saja yang BETUL.
Jenis yang nak kene ikut cakap DIA JE.
Jenis yang TAK BOLEH nak terima nasihat.
Jenis yang eh, pantang ditegur.
.
.
.
Jenis tu la sebenarnya tak kemana, tak makan saman. Ajak gurau, amik serious. Ajak serious, dia terlebih serious. Ajak gaduh, jangan cakap la nak dia je yang btol dan menang. Sampai bebila tade sape nak faham kalau wujud manusia yang ego dia tak reti nak jatuhkan sikit, demi kesefahaman bersama. Gila.

20150115

Dingin

Mentang kipas dah di bersihkan.
Pasang kelajuan lima sampai tak ingat sejuk.
.
.
.
Dengan kawasan kampung.
Angin sepoi panas yang bahang nya lebih.
.
.
Mana nak dapat cendol? Mahupun ABC?
TERLIUR.
.
salam Jumaat,

Mana?

Hidup jangan penuh dengan alasan kalau, tak ada usaha langsung.
Sungguh, tanpa usaha memang takkan jadi apa.
.
.
.
Kalau belum apa dah mula mengeluh, macam mana nak hidup?
.
.
.
Kasi tahu, mana nak datang rezeki, kalau takde usaha, ye dok?

20150114

Cara

Aku hidup cara aku.
Asal aku tak lari dari ajaran yang namanya agama Islam.
Sungguh, Allah jaga aib kita. Asal kita jangan buka aib orang.

Tabah hadapi hidup dengan senyuman.

20150113

Bau

Bau,
Bau yang begitu menusuk kalbu.
Bau yang pastinya majoriti tidak suka.
Bau yang sudah tentu memualkan.
Bau yang sesetengah bikin mabuk.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Bau hospital bro :))

Sejak

Sejak dah download apps untuk berblogging dalam phone ni, boleh jadi galak kot aku post nanti ( ^∇^)

So, aku jadi tergamam kalau tanya pasal result. Terutama kalau abah ibu yang tanya. HAHA boleh jatuh sakit demam sakit jantung apa semua tu la serang dalam satu masa. Last last diam dan dengar peluru berdas das masuk dalam telinga. Pufff jadi pekak dan tuli (ノ´ー`)ノ(ノ´ー`)ノ(ノ´ー`)ノ

Resultttt......

Rapuh

Merapuh-Kuala Lumpur

Such a distance, I can't tell you how much pain yang akan aku hadapi.

*duhh sebulan je pun (・_・ヾ*

Even tho sebulan, to me ianya sangat la mencabar. Walaupun kat sana takkan ada apa pun yang berlaku. Tapi, was-was tu tetap ada. Kalau tahu ni, maknanya tak ada kepercayaan pada nya katanya. Hehh, buttt biasa la. PEREMPUAN

Sod ba ra, fuhh~

Iloveyoub

20150110

Moga

Page 11 of 365

Lama sungguh tak terusik, janggal sungguh rasa nak menaip.
Alhamdulillah, for everything.

Moga 2015, baik-baik belaka hendaknya :)

Bye,